tandartsenpraktijk coeman

Nauw verbonden door onze passie voor tandheelkunde, vormen wij een hecht team van professionals die streven naar het bevorderen van mondgezondheid en het creëren van comfortabele ervaringen voor al onze patiënten.

Behandelingen

Conserverende
tandheelkunde

 

Bij de controle worden via onderzoek en radiografieën mogelijke problemen opgespoord: tandbederf, ontstekingen aan tand of tandvlees, ... 

Behandelopties worden voorgesteld en na overleg uitgevoerd: (witte) vullingen, reiniging, ... 

Hiervoor wordt een hoge terugbetaling voorzien. 

Prothetische
tandheelkunde

 

Hierin verstaat men: 

  • de vervanging van ontbrekende gebitselementen (vast of uitneembaar)
  • de verfraaiing van bestaande gebitselementen (kleur, tandstand...)

Deze behandelingen gebeuren in samenwerking met het tandlabo, en met hoogwaardige materialen.

We drukken af met de laatste nieuwe technieken, op een digitale manier met de TRIOS scanner. 

Implantologie

 

  • de vervanging van ontbrekende gebitselementen (één, meerdere of alle tanden) via implantaten: een vaste verschroeving in het kaakbot.
  • verschaffen van een grotere stabiliteit en houvast van uitneembare tandprotheses (= overkappingsprothese of klikprothese)

Esthetische
tandheelkunde

 

 

  • Stand- en/ of kleurcorrectie door middel van vullingsmateriaal of porselein
  • Bleaching

Endodontie

 

De behandeling van tandwortelkanalen omvat het reinigen en vullen van de ruimte binnen de tandwortels. Het is een procedure die wordt uitgevoerd om infecties te behandelen en de tand te behouden. Door het grondig reinigen en vullen van de kanalen wordt de kans op verdere infectie geminimaliseerd. Deze behandeling is essentieel voor het behoud van de functionaliteit en gezondheid van de tand.

INVISALIGN

 

Clear aligners zijn transparante beugeltjes die de tanden verplaatsen door er kracht op uit te oefenen. Een behandeling bestaat uit een reeks aligners die progressief de stand van het gebit corrigeren. Zo behandelen we in onze praktijk milde tot matige malposities. Deze transparante beugeltjes zijn uitneembaar en bieden meer comfort den een behandeling door middel van vaste apparatuur. Weliswaar dienen ook deze beugeltjes voltijds gedragen te worden om tandverplaatsingen te kunnen bekomen. De duurtijd van de behandeling varieert en hangt af van de mate van correctie en de biologie van de tanden. Het gebit wordt eerst digitaal gescand en op basis van een simulatie wordt een gepersonaliseerd behandelplan opgesteld en samen besproken. We werken met verschillende grote spelers binnen de snelgroeiende wereld van de clear aligners, zoals bijvoorbeeld Invisalign en Clearcorrect.

Vraag gerust meer info tijdens uw controle-afspraak, dan bespreken we uw verwachtingen en bekijken we samen of een behandeling met clear aligners voor u een goede oplossing is.

 

Tandartsenpraktijk Coeman - hoek Hugo Verriestlaan en Renaat de Rudderlaan
T 056 51 61 51 - info@tandartscoeman.be - privé parking

 

©2024 - Tandartsenpraktijk Coeman Kortrijk